tirsdag 20. november 2012

Viltgryte med gulløl

Før, når jeg inviterte venner og bekjente på middag, så ble det som regel en gryte man serverte. Først og fremst for at det var enkelt å lage, men ikke minst, det var billig. 

Man kunne bruke de billigste kjøttstykkene, rotgrønnsakene var som regel sesongens og hadde praktfull smak. Når man satte gryta på bordet, så dufta hele huset og det var lett å snakke og le.
Her er en oppskrift på Viltgryte, lagd på gulløl og ærlig og redelig stjålet hos mack.no. Hva man drikker til? Det sier nesten seg selv. GullMack.Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Til denne oppskriften kan du gjerne bruke litt seige stykker med kjøtt som tåler å koke en del f.eks. bog eller bakpart. Det er også massevis av deilige rotgrønnsaker som passer perfekt i denne gryta, f.eks. jordskokk, persillerot, pastinakk, rødbeter eller skorsonnerot. Det er bare å velge det du finner i butikken.

800 g viltkjøtt i store biter
3 sjalottløk
100 g sopp
4 gulrøtter
½ selleri
½ l GullMack
salt og pepper
laurbærblad

Brun kjøttet og soppen i en panne på høy varme. Ha finhakket løk i en gryte og la den surre til løken er blank, ha i kjøtt. Hell over øl og ha i vann til det dekker. La kjøttet stå å putre på lav varme til kjøttet er mørt. Ha så i den bruna soppen, gulrøtter og selleri de siste 10 minuttene. Om ønskelig kan sausen jevnes med maizena; bland maizena og kaldt vann, rør ut i varm væske og kok opp. Smak til sausen med en god klatt rømme, salt og pepper.  Server med en god potetpure, gjerne på gulløye!

Oppskriften er levert av Odd Andreas Fagerheim - De 4 Roser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar