Før, når jeg inviterte venner og bekjente på middag, så ble det som regel en gryte man serverte. Først og fremst for at det var enkelt å lage, men ikke minst, det var billig.
Man kunne bruke de billigste
kjøttstykkene, rotgrønnsakene var som regel sesongens og hadde praktfull smak.
Når man satte gryta på bordet, så dufta hele huset og det var lett å snakke og
le.
Her er en oppskrift på Viltgryte, lagd på gulløl og ærlig og
redelig stjålet hos mack.no. Hva man drikker til? Det sier nesten seg selv. GullMack.
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Til denne oppskriften kan du gjerne bruke litt seige stykker
med kjøtt som tåler å koke en del f.eks. bog eller bakpart. Det er også massevis
av deilige rotgrønnsaker som passer perfekt i denne gryta, f.eks. jordskokk,
persillerot, pastinakk, rødbeter eller skorsonnerot. Det er bare å velge det du
finner i butikken.
800 g viltkjøtt i store biter
3 sjalottløk
100 g sopp
4 gulrøtter
½ selleri
½ l GullMack
salt og pepper
laurbærblad
Brun kjøttet og soppen i en panne på høy varme. Ha finhakket
løk i en gryte og la den surre til løken er blank, ha i kjøtt. Hell over øl og
ha i vann til det dekker. La kjøttet stå å putre på lav varme til kjøttet er
mørt. Ha så i den bruna soppen, gulrøtter og selleri de siste 10 minuttene. Om
ønskelig kan sausen jevnes med maizena; bland maizena og kaldt vann, rør ut i
varm væske og kok opp. Smak til sausen med en god klatt rømme, salt og pepper. Server med en god potetpure, gjerne på
gulløye!
Oppskriften er levert av Odd Andreas Fagerheim - De 4 Roser
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar