mandag 26. november 2012

Kjeller 5, Ølhallen og Mikrobryggeriet. Et viktig kultursenter i Tromsø.
Kjeller 5

Som de fleste av mine lesere har fått med seg, er jeg veldig begeistret for Tromsøs eget lille øltempel, Kjeller 5. Det er ikke bare det at Kjeller 5 er en av de mest spennende ølbutikker i Norge, med noen og tretti ølmerker fra hele verden. 

Men, Kjeller 5 er også en del av en større kulturell sammenheng.  En kultursammenheng jeg bare har sett i en del vinslott og klostre i Frankrike og Tyskland.
Øl-hallen
Selve butikken ligger i en vakker teglsteinkjeller som er den originale lagringskjelleren til Mack da selskapet startet i 1877. Samtidig er Kjeller 5 et opplevelses senter, der man kan avtale omvisninger, se film om bryggeriets historie og dermed en del av Tromsøs historie. Når man samtidig setter Kjeller 5 inn i riktig sammenheng, noe man har gjort da det ligger inntil Ølhallen og ikke minst, Macks mikrobryggeri, så blir den kontekst som skaper og er, kultur.
Det geniale Mack har gjort, etter at bryggeriet har flyttet til Nordkjosbotten, så har de skapt et helt nytt kultursenter, nemlig Ludwig Mack Brygghus. En bærer av Macks tradisjoner, historie og kulturbærer i Tromsø.
Mikrobryggeriet
Med mikrobryggeriet har de muligheten til å møte de utfordrende endringene innen ølmarkedet i den vestlige verden. Nærmest overalt i den vestlige verden er ølmarkedet på vei ned. Folk drikker ikke bare mindre øl, men det er et helt nytt drikkemønster. Blant annet søker folk seg til de mer spesielle øltypene, som IPA og andre mer spesielle øltyper. Og mikrobryggeriet har all verdens kompetanse og vilje til å utvikle kortreist, ferskt øl for det lokale markedet. Senest med ølet White Limo IPA med 4,2% alkoholstyrke. Et øl med en frisk smak og med dette ølet viser de at de kan møte alle de nye trender som kommer i et endret ølmarked.

Så, derfor er jeg så begeistret for Kjeller 5. For meg, er det et viktig kultursenter i byen Tromsø.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar