tirsdag 27. november 2012

Blåskjellsuppe i mørketiden.


Fra september til april, er blåskjell som best. Og er man som meg, litt lei av den tunge maten og som serveres nå i disse førjulstider, så er blåskjellsuppe en delikatesse som varmer i disse mørketider.

Jeg har alltid dampet blåskjell i hvitvin, helt til jeg fikk prøve blåskjell dampet i øl. Livet er nemlig for kort til å ikke prøve noe nytt og jeg fikk en ny, spennende opplevelse på matfronten. 
Om du sliter med den såkalte tidsklemma, så er blåskjellsuppe det rette for deg. Det tar ikke lange stunden å lage. Har du en bra fiskehandler eller et riktig bra supermarked i nærheten av der du bor, gå til anskaffelse av 2 kg blåskjell og få en deilig opplevelse midt i uka. 

Oppskriften er beregnet til 4 personer.
2 kg blåskjell
1 flaske Gull Mack eller annet gull øl.
1 stk løk
1 fedd hvitløk

Det du begynner med, er å vaske blåskjellene. Kast de som ikke lukker seg når du banker de mot benken.
Fres løken sammen med bitte litt karri om du er på humør til det, før du heller alt opp i en gryte sammen med hvitløken og ølet og lar det koke det opp. Skum av. Nå har du muligheten til å krydre om du har lyst til det. Når det smaker som du vil ha det, så ha blåskjellene i gryta og la de dampe i fem, seks minutter. Voila, og du har en enkel, men smakfull blåskjellsuppe.
Er du riktig heldig, og ikke bare har en fiskehandler eller et bra supermarked i nærheten, men også en baker i nærheten av der du bor. Spis da suppa sammen med hans beste brød og drikk en øl til. Og straks ser uka så mye lysere ut, på tross av at du er midt i den og det er mørketid med julestress. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar