For meg er drikket til julematen, øl og akevitt.
Men, om man opplever at øl og akevitt
blir for mektig og mettende til julematen, så finnes det helt greie vinalternativer.
Nå må jeg opplyse at forslagene her, er hva jeg personig ville ha valgt. Det finnes sikkert de som mener at
andre alternativer, passer bedre.
Til ribbe og svinestek, som er et lyst kjøtt med litt syrlig tilbehør, mener jeg det passer med en bærpreget og en let syrlig vin. Førstevalget her vil være en Barbera fra Piemonte.
Til pinnekjøtt kan du bruke både hvitt
og rødt. Det røde skal helst være litt saftige viner, altså litt bærpreget med
lav syrlighet og gjerne tørr. Personlig ville jeg ha valgt en hvitvin, helst en
tysk og aller helst en halvtørr Spätlese fra Rheingau. Og der finnes det mange
å velge mellom.
Helt til slutt, det går greit med vann
også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar