søndag 25. november 2012

Flasker fra La Tour d´Argent verdensberømte vinkjeller på Christies


Siden det er søndag og man har tid til  å spekulere på hva man skal handle av  julegaver, kan jeg tipse om at den berømte restauranten La Tour d´Argent I Paris, har satt ut et par tusen flasker fra sin legendariske vinkjeller tilsalgs på Christies i London.

 I 2009 solgt de 18.000 flasker på samme måten. Ikke for at det ser tomt ut i kjelleren av den grunn, restauranten har visstnok mer enn 400.000 flasker på lager.

Denne gangen er det først og fremst sprit det berømte auksjonshuset Christies har under hammerern den 13 og 14 desember. Vel, ikke bokstavlig da.

La Tour d´Argent vinkjeller

Den eldste flasken er fra 1700 tallet, men auksjonens høydepunkt er to munnblåste Jeroboam, 3 liters flasker, med Grande Fine Champagne Cognac 1805. Minsteprisen er satt til 15.000 pund pr flaske. Av andre små godsaker, kan nevnes en flaske Vieux Cognac Grand fine Champagne "Clos de Griffier" Café Anglais 1788, vurderet til 4000 pund
I følge restauratøren Andre Terrail er det sjelden noen av gjestene bestiller disse flaskene, så derfor kan spritentusiaster heller få glede av disse klenodiene.
Så nå er det bare å bestille flybilett og komme seg til London og få kjøpt de siste julegavene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar