Norsk malt, norsk øl |
En gladsak for norske ølbryggere.
Med flere mikrobryggerier i Norge, kommer også forskningen på ølbrygging i gang.
I følge norsklandbruk.no, har Bioforsk sammen med en rekke
mikrobryggerier, satt i gang noe de kaller ”Smaken av norsk øl”. Et
forskningsprosjekt som går ut på å prøve ut gamle lokale kornsorter til malting
sammen med norsk humle og urter.
I følge Ragnar Eltun, forsknings- og avdelingsleder ved
Bioforsk Øst Løken i Valdres, så er det økende interesse for øl med lokal
tilknytning, smak og historie. Og nå bygges det det et eget malteri ved
forskningsstasjonen i Valdres, samt at de har et samarbeide med Valdres
Gardsbryggeri. Kapasiteten blir vel 300
kilo per malting, og partiene skal brukes til prøvebrygging ved bryggeriene som
deltar i prosjektet.
I dag så importerer de fleste norske bryggerier malt fra Storbritannia,
Tyskland og Danmark. Men, det skal det forhåpentligvis bli en endring på nå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar