mandag 12. november 2012

Juleøltest? Hvem skal man tro på, tro på, tro på

øltest

Det er fascinerende å lese alle disse juleølanmeldelser for tiden. Hvordan samme øl kan sprike i definisjon i de forskjellige testene.Det å anmelde, er en morsom kunst.
Polaris
Enten det er bøker, vin eller øl. Men… av og til skulle jeg ønske jeg kunne slått sammen alle panel, alle anmeldere og sett hva som kom ut av det da. Og ikke minst, så skulle alle anmeldelser ha kommet ut eksakt samtidig. Om f.eks Robert Parker anmelder en vin og gir den høye karakterer, så dilter alle andre anmeldere etter. Katastrofen for en vinbonde er om den samme fyren gir dårlige karakterer. Men, for all del, Robert Parker er vel den eneste vinanmelderen i verden som kan fortelle hvordan en vin blir bare etter en dag i tønna.
I disse dager så er det juleølet som får sine terningkast og karakterer.  Og det spriker i alle himmelretninger. Mest morsomt er det å lese om Ringnes Imperial Polaris. Noen steder får den terningkast fem, andre midt på treet og hos Din Side, så sier testpanelet ” Rett og slett dårlig håndverk. Ølen smaker søtningsmiddelet man finner i medisiner, så her har de bommet. Testerne ville ikke brukt den til noe som helst, ikke engang om det var det eneste ølet tilgjengelig. ”
Juleøltest
Så,  min anbefaling, kjøp inn noen forskjellige øl, sett dere ned i venners gode lag og finn det ølet dere selv liker. Man er ikke tvungen til å drikke juleøl til jul om man finner øl man liker kraftig mye bedre enn det søte, mektige juleølet.
For å sitere en meget god svensk låt ” Vem skal man tro på, tro på”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar