søndag 11. november 2012

På torsdag kommer Beaujolais Nouveau!


Det sies at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første vinene ble sendt ned elva Saône til spisestedene i Lyon. Den gangen ropte vinbøndene da de ankom "Le Beaujolais Est Arrivé!" Og så ble en vellykket vinhøst feiret.

I nyere tid, så var det først 1951 at vinen fikk selges den 15. november mot det som da var lov, 15 desember. Senere, ble det betraktet som veldig upraktisk om 15 november skulle falle på en søndag eller mandag, så det ble da presisert at den nye vinen fra Beaujolais skulle lanseres den tredje torsdagen i november.
I dag selges rundt en tredjedel av regionens produksjon som Beaujolais Nouveau, et markedsføringsnavn som ble skapt av George Duboeuf for den lokale vinen Vin de l'année.
Under jappetiden, ble det arrangert bilrace, flyrace, båtrace osv osv for å få vinen frem til forskjellige destinasjoner rundt omkring i verden. Også ble det festet natten lang mens tusenvin av liter forsvant ned halsen på diverse japper.Etter jappetiden, forsvant lysten på Beaujolais Noveau betraktelig. Noe det egentlig ikke er noe grunn til. Man må bare ta Beaujolais Noveau for hva det er. En ukomplisert, saftig drikke. Glem alt om nyanser, kompleksitet og lagring. Dette er noe man nyter her og nå. Hva spiser man til Beaujolais Noveau?
Pasta og kylling er greie alternativer. Personlig foretrekker jeg valnøtter. Og mange gode venner og hyggelige samtaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar