søndag 18. november 2012

Har du spørsmål om vin? Spør her

Har du spørsmål om vin? Hvilken mat passer til din vin? Om vindistriktet? Kan veganer drikke vin?Min styrke på vin, er tyske viner. Det har vært min store interesse og arbeide i mange, mange år. Av andre vinland som jeg kan temmelig meget om, er fransk og italiensk vin. Da er det ikke sånn at jeg kan fortelle deg om absolutt alle vingårder eller obskure vinmarker som ligger nord for sør over den bakken som ligger ved siden av bekken til Hansen. Men, det jeg kan svare på, er historien om forskjellige viner, hvordan de smaker, hvem som produserer de og komme med forslag til hva slags mat du kan bruke til de enkelte viner. Om jeg skulle sitte fast, har jeg venner og bekjente som kan svarene. Også noen kokker som kan komme med enkelte tips om oppskrifter til din spesielle vin.
 
Så velkommen med spørsmål. Enten her på bloggen eller som mail.

4 kommentarer:

 1. Hei, mitt navn er Reidar. Jeg har fått 2 flasker med rødvin som jeg fikk beskjed at skulle lagres. Disse heter: Fattoria Velvapiana Vigneto Bucerchiale 1999 Chianti Rufina Riserva og Marques de Monistrol Resverva Privada 2000. Er dessverre ikke helt kjent med disse vinene, eller vin i det hele. Har nok ikke utviklet smaksløkene ennå, siden jeg foretrekker vin med lite tanniner.
  Kan du fortelle meg om jeg skal lagre disse videre eller om de bør drikkes snart.
  På forhånd takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Reidar.
   Jeg er litt usikker på om du mener Fattoria Selvapiana Vigneto Bucerchiale Chianti Classico Riserva 1999? I så fall har du fått en av de mer spennende vinene Selvapiana har vært tett knyttet til florentinsk historie. Først var gården eid av en biskop og i begynnelsen av 1800 tallet, overtok Selvapiana familien den. Jeg mener at det er en vin du skal drikke nå og er temmelig sikker på at du vil få en hyggelig opplevelse. Angående Marques de Monistrol Reserva Privada 2000 så er det en topp vin. Om jeg ikke husker feil, fikk den en rekke 6 på terningen da denne årgangen kom på polet for en del år siden. Jeg mener den er så absolutt drikkemoden.

   Slett
  2. Hei Vidar,
   Takk for raskt svar, det er de to du har skrevet, hadde en liten skrivefeil bare. Da skal jeg kose meg med disse på på mitt bursdagselskap i februar.
   Takk igjen!

   Mvh
   Reidar

   Slett
  3. Bare hyggelig. Ha en riktig fin bursdag :)

   Slett