lørdag 10. november 2012

Hamburger og Mack Bayer.


 En prefekt lørdag inneholder fotball, snø, øl-aioli, hamburger og en Mack Bayer.
Øl kan brukes til så mangt. Mat for eksempel. Etter en tur innom sidene til Mack.no fant jeg den perfekte maten til farsdag.
Man skal ha noe grønt. I allefall noe som inneholder noe grønt, så hvorfor ikke begynne med :
Øl-Aioli

Oppskriften er beregnet til 2 personer.


 1 eggeplomme
½ fedd finhakket hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1 ts. Dijonsennep
2 dl solsikkeolje
salt og pepper
Mack Bayer
sitron

Pisk eggeplommen seig sammen med en klype salt, gjerne med en håndmikser.Ha i hvitvinseddik, hvitløk og sennep. Begynn å spe forsiktig med et par dråper olje. Fortsett å spe til du har en tykk majones. Blir den for tykk, eller holder på å skille seg ha i noen dråper vann. Når all oljen er i smak til med nykvernet sort pepper, salt, frisk sitron og bayer.

Oppskriften er levert av Odd Andreas Fagerheim - De 4 Roser

Så til hamburgeren. Den smaker fantastisk og er virkelig verdt og bruke litt tid på. En annen sak, er at det beste med matlagning er den gode snakken. Det å kunne samle venner eller familie, smake litt øl eller vin, løse all verdens problemer og lage mat, er for meg, den perfekte lørdagen.
I alle fall. Her er 

Mack-Bruger.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

800 g kjøttfarse
1 kepaløk
4 ss potetmel
4 skiver lyst brød uten skorpe
2,5 dl bayer
tabasco
salt og pepper
2 ss worchester-saus

Finhakk løken. Bryt opp brødet og ha det i en bolle. Hell over ølet og la det trekke til brødet er helt gjennomfuktig. Bland resten av ingrediensene godt sammen med brødet. Smak til med salt, pepper og noen dråper tabasco. Stek en prøve for å smake om burgerne er klare. Klapp burgerne til fine kaker, og stek i en panne. Vær forsiktig da de kan være litt løse og vanskelige å få ut av panna. Server burgerne på brød, med øl-aioli, salat, tomat og rødløk.
 
Oppskriften er levert av Odd Andreas Fagerheim - De 4 Roser


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar