torsdag 3. januar 2013

Georg Breuer produserer noen av verdens beste rieslingviner.


Vinslottet Georg Breuer er en av de absolutt beste vinslottene i Tyskland. Sammen med slott som Sloss Vollrads og Kloster Eberbach, for å nevne to andre fra Rheingau, produserer de noen av verdens absolutt beste riesling viner.

Og dette er vinslottet vi får følge et helt år fremover.
Georg Breuer ble grunnlagt 1880 og har vært i Breuer familiens eie siden begynnelsen av 1900 tallet. Selve eiendommen er på 33 hektar, med vinmarker i blant annet det som blir betraktet som verdens beste riesling marker, Rüdesheim Berg Schlossberg, samt i de ikke mye så dårligere vinmarkene Rauhental. 
Det er Bernhard Breuer som kreditteres for at Georg Breuer har oppnådd internasjonal anerkjennelse for Breuer vinene og gjort eiendommen til hva den er i dag.  I følge engelsk presse, var det han som skapte dette: ”Breuers viner er preget av presis balanse av smak og aromatisk eleganse fra skifer jord, oppnådd gjennom disiplinert høsting og ørsmå avkastning. Breuer Riesling er universelle, ja, klassisk, og ment for den seriøse delen av tabellen. De er en investering i kvalitet av høyeste orden og anses med betydelig ærefrykt av den internasjonale vinhandelen. ” Og selvom det er litt pompøst, så er det vel ikke så mye mer å si om det.  
Etter Berhardh Breuers altfor tidlige bortgang i 2004, var det den 19 årige Theresa Breuer som overtok driften. Hun er 4. Generasjon på gården. Utdannet ønolog og fortsetter i sin fars fotspor med stor suksess.  Og det er hun som kommer til å fortelle om smått og stort fra Georg Breuers vidunderlige verden.  For vinslottet Georg Breuer er ikke bare en vingård. Den er så mye mer enn det.  Med sine konserter, kunstutstillinger og mye, mye mer. Og som du ser, er det ikke bare for noen av verdens beste hvitviner som gjør at slottet er vært et besøk. Det er en totalpakke av opplevelser for sinn og gane. Du kan lese mer om Georg Breuer på deres hjemmeside: Georg Breuer.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar