fredag 4. januar 2013

Ennå en gang, handle vin på nettet.


Godt drikke har tidligere skrevet om å handle vin på nettet. 
Jeg har lett etter en nettside hvor man kan handle øl, men det er vanskelig å finne en netthandel som er verdt å skrive om eller som man vil overføre penger til.


Med vin, er det enklere. Der finnes det en rekke seriøse vinhandlere og vinbønder. Av de mange jeg har vært i kontakt med, er det to som jeg virkelig vil anbefale.
Den første er http://www.tastespot.com , et engelsk firma som har en egen norsk avdeling. De har et rimelig vinutvalg, hurtig leveranse samt hyggelige priser. En av fordelene med tastespot er om du ikke er vant til å importere vin selv, så får du alt ferdig fortollet og direkte levert på døren. Om man ikke bestiller under helligdagene, så er leveransen rimelig kjapp,
Foruten om de tradisjonelle vinlandene som Frankrike, Italia og Spania, har tastespot også vin fra noen av de nye, spennende vinlandene. Som for eksempel India. Mer omtale av India som vinland i februar.

Den neste vinhandleren jeg vil omtale, er http://www.belvini.de . Et tysk firma med et helt utrolig utvalg av viner. Her foregår alt på tysk, men… forstår du først det tyske, finner du utrolig mye spennende. For eksempel en 2006 Cabutto Tenuta la Volta Barbera d'Alba Superiore Rosso DOC  til ca 65kr. Samme vin, men en 2009 årgang, koster 199,90 kr på Vinmonopolet. 
Ellers har Belvini  et fantastisk utvalg av tyske viner. Og noen av de virkelige prisverdige vinene er fra mitt favorittdistrikt, Rheingau. For eksempel en 2011 Kloster Eberbach Riesling Trocken til en femtilapp.
Og som i alle tyske vinbutikker, finnes det et rikt utvalg av utstyr, så som vinåpnere fra Château Laguiole, karafler, sjokolade og fantastiske olivenoljer.
Om du handler med er http://www.belvini.de , kommer det et tillegg på 160 kroner pr kasse for frakt. Det vil si, en kasse er i størrelsene 1,2,3,6 eller 18 flasker.  I tillegg kommer så den norske tollen, mva og miljøavgifter på ca 65-70 kroner pr flaske. Beroende på hvor meget alkohol det er i vinen.

Men, som alltid om man handler på nettet, det er ditt eget ansvar at toll og avgifter blir betalt, så handle med de seriøse. Ellers kan det bli dyrt.
Om det er noen som har kjennskap til en bra netthandel for øl, vil jeg veldig gjerne høre om det.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar