søndag 20. januar 2013

Mer sladder fra alkoholens verden.Varpotini

De som før fikk sin rus gjennom nesen, har nå overført denne vanen til alkoholens verden. Det siste store i noen barer i New York og London, er å sniffe drinken.

Ikke bokstavelig talt, men gjennom en finurlig sak som kalles Varpotini. Designet av Julie Palmer. Det består i prinsipp av to glass, et glass til lyset som varmer opp alkoholen og et rundet glass til alkoholen. Når alkoholen er varm nok, stikker man ned et sugerør rett over overflaten på det man nå har helt ned i glasset og sniffer dampen.
Man skal visstnok få en helt annen og spennende aromatisk opplevelse og ikke minst, man blir ikke feit av dampen.
For egen del, fortrekker jeg alkohol på den gode gammeldags måten ved å drikke den.

Helt apropos å bli fet. 

Tyske myndigheter  har, sjokkerende nok, funnet ut at man kan bli fet av øl om man drikker for mye av det. Samt at det ikke er sundt for helsa å drikke for mye. Det er Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE), som har funnet ut av disse sjokkerende nyhetene.
Drikker man mer enn en halv liter øl, noe som tilsvarer 20g alkohol i følge DGE, så tilsvarer det en plate sjokolade. Og ikke nok med det, drikker man mer enn 40g alkohol om dagen, så kan det gå utover muskelmassen, testeronspeilet, hva nå det er, samt sexlysten. Iallfall muligheten til å gjennomføre sexen.  Derfor anbefaler DGE at menn ikke drikker mer enn 40g alkohol om dagen og kvinner 20g. Gravide skal holde seg unna alkohol i det heletatt. De kan vel heller spise den sjokoladen som DGE sammenligner med.

Når Game of Thrones Season 3, har premiere i USA den 31 mars,  så kan amerikanerne nyte de nye episodene med en flaske ”Iron Throne” i handen. En pils som HBO lanserer i forbindelse med premieren.  Det er Ommegang Bryggeri som produserer det og de skryter av at ølet er “crafted to directly tie into themes and nuances of the medieval-like fantasy realm of Westeros and the surrounding kingdoms,"
Så nå blir det spennende å se hvilket norsk bryggeri det er som hopper på i ”kampen om tronen.”
Samtidig vil jeg minne om nyhetskonkurransen vår om en mini Ipad. Klikk på lenken og lese mer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar