torsdag 17. januar 2013

Vi drikker mer og mer vann.


Vi drikker mer og mer vann. Og helst med kullsyre. Men sterkøl og cider øker også. Det viser tallene for 2012 fra Bryggeri- og drikkevareforeningen. Derimot synker brus og butikkølsalget. Brussalget gikk ned med 2,1 prosent mens ølsalget fallt med 1,7 prosent.
-Nedgangen er mindre enn de to foregående årene og salget av sterkøl økte med 58 prosent, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen.
- Interessen for øl har for alvor tatt av de siste årene og det fører til at folk prøver flere øltyper og bruker mer penger på spesial øl.

Bekymringen for Bryggeriene, er at grensehandelen tapper norske bryggerier for omsetning. Sammen med smugling, så er forbruket status quo. Man kan se at privat innførsel når stadig nye høyder og i 2012 satte tollvesnet ny rekord i antall beslag av øl. 5258 beslag er ett tusen flere enn for noen få år siden.
Brus
Det siste tiåret har det vært en klar dreining av brussalget til fordel for varianter uten tilsatt sukker. Denne sunne utviklingen fortsatte i 2012, selv om også brus med kunstig søtstoff gikk ned med 1,3 prosent. Salget av brus med tilsatt sukker sank med 2,6 prosent.
Cider er fortsatt et lite produkt for bryggeriene, men det er den drikken som prosentvis øker mest, med 7,5 prosent.
– Totalt for alle drikkevarene våre produsenter leverer, ble 2012 omtrent som forventet. Nedgangen i totalsalget av drikkevarer bremset opp, og vi har tro på en positiv utvikling i 2013, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Kilde: Bryggeri- og drikkevareforeningen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar