De evige utsagnene om at man ikke drikker ”butikkøl,” da det ikke er riktig øl, begynner jeg å bli lei av.
Øl handler ikke om alkohol, men smak og opplevelse. Det er
riktig at alkohol er smaksbærer. Det er blitt et vinens dilemma, med høyre og
høyre alkoholinnhold. Og på et eller annet tidspunkt blir smaksbæreren det
dominerende istedenfor smak og opplevelse.
Noe av det samme begynner vi å oppleve med øl. Og ikke en kjeft skal
fortelle meg at Armageddon med 63 prosent alkohol smaker bedre enn hvilken som helst
pilsner.

Det første er fra Drammen. Brygget på Haandbryggeriet. Vil du lese mer om bryggeriet, klikk på denne lenken.
Den ølen jeg hadde gleden av å plukke opp på Kjeller 5, var
Pale Ale. En av de første klasse D ølene
som Haandbryggeriet brygget. Pale Ale er
klassisk engelsk øl. Brygget på engelsk malt og en lett grumset og gyllen farge med tendenser
mot det røde. Det har et fantastisk skum. Smaken er en smule fruktig med en
bitterhet som passer min gane glimrende. En øl i toppen av skalaen.

Det første ølet fra Flying Dog In Heat Wheat Hefeweizen, er
veldig tysk i dufte, fin, gyllene farge som det forrige ølet tenderer mot det
røde. Skummet er flott og det har en rund, behagelig smak. Ettersmaken er
middels lang. Eneste problemet med dette ølet, er at det er veldig lett å
drikke… og da går man fort tom.
Det neste er en lager, en Under Dog, Atlantic Lager.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar