fredag 14. desember 2012

Vinsnobberi og Bag in Box.


Vinsnobberi er noe av det morsomste jeg vet. Det finnes ikke noe annet som kan gjøre deg rikere, enn akkurat det.


For en del år siden, var jeg sammen med en vennegjeng i Frankrike. På den tiden så hadde vi akkurat tatt inn pappvin i sortimentet til danske og tyske supermarkeder. Noe som en av mine venner syntes var veldig forkastelig. Det var vin som man overhode ikke kunne drikke. Samtidig drakk han store mengder med dårlig landvin fra det lokale vinkooperativet og som, for å si det på rent norsk, smakte helt for jævlig.
Noe av det samme snobberiet opplevde jeg med vin vi solgte til restauranter i Danmark og Tyskland. Vi slet med å selge de inn… helt til vi doblet prisen. Da, var de ok.
Så, derfor tilbake til pappvin, eller Bag in Box. Norge er et av de land i verden der man selger mest Bag in Box. Mest for at man føler man får mest igjen for pengene. For oss som ikke drikker vin daglig, så er det også en grei løsning, da man kan la den stå i opptil tre uker etter at man har tatt det første glasset, uten at vinen skades av den grunn. Kvaliteten på vinen er selvfølgelig varierende. Akkurat som vin på flasker. Og, det er vin som ikke skal lagres, men drikkes her og nå. Av de Bag in Boxen med rødvin som jeg har prøvd og som jeg synes er veldig greie, vil jeg begynne med :
Winemaker's Selection Alberto Fenocchio BARBERA D'ALBA fra Italia.
Vare nr 9943206 Bestillingsutvalget.
Den har en flott, dyp rød farge. Fin duft av bær. Smaken er fyldig, har frukt og en veldig god ettersmak.
Pris 399,90
Dona Dominga Syrah fra Chile, er også en av de boksene som er verdt å legge i varekurven.  Den har en lett og frisk smak. Har en flott dyp rød farge. Kan med fordel brukes til lam… eller bare drikkes.
Varenr: 8006006 og er i basisutvalget.
Pris: 329,90
Neste på lista som jeg synes er god, er Robertson Cabernet Sauvignon fra Sør-Afrika. Fargen er neste blårød, smaken lett og fruktig. Bra balansert mellom sødme og syre.
Varenr; 1460706 og er i basisutvalget
Pris: 369,90
Den siste på dagens liste, er Lindemans Bin 45 Har en god frisk duft, en lett fruktig smak, men, synes jeg, litt for kort på smaken.
Cabernet Sauvignon fra Australia.
Varenr: 4294006 Basisutvalget.
Pris: 409,90
Jeg har ikke med noen hvite viner denne gangen, men skal komme tilbake til det ved en senere anledning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar