søndag 16. desember 2012

Hurraa... Eisweinkulden kom !!!

 Det var stor jubel blant tyske vinbønder da kulden kom. For første gangen på mange år, sank temperaturen til under -8 grader celsius. Ironisk nok, den 8 desember.  

Noe som betyr at de har muligheten til å produsere Eiswein.  Og ikke nok med det, det meldes også om druer av veldig høy kvalitet. Noe som ikke er en selvfølge, da bøndene ikke kan vente i det uendelige på at ”Fader Frost” skal dukke opp.  Druene kan bli for innskrumpa, falle av vinstokken eller  fuglene kan spise for mange av dem.  Heller ikke Botytris er, den hellige råttenskapen, finnes denne gangen.

Så nå er tyskerne i full gang med å presse de frossene druene.  Det betyr at vannet i druene fryser først og isen blir igjen i pressa sammen med drueskinnet, stilker og annet. Bare den aromatiske mosten blir vin. En søt, fantastisk dessertvin. Og i år, med den veldig gode kvaliteten på druene, gi en Eiswein som ikke har vært smakt på årtier. Så nå er det bare å begynne å spare, for å få råd til noen av disse dråpene som fører en til vinhimmelen.
På tross av en liten høst i Rheingau, går det rykter om at kvaliteten på druene er bedre enn på lange tider. Og det sier ikke så lite, da tyske vinbønder er like gode til å klage som norske kornbønder. Så, nå ser det ut som om 2012 årgangen skal bli noe helt spesielt.  For egen del, gleder jeg meg allerede til 2013/2014.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar