
Den kjente avistegneren Gösta Hammarlund, skal en gang ha sagt, "Øl passer til alt unntatt wienerbrød, men hva skal du med wienerbrød når du har øl?"
Og i disse visdomsordene ligger det mye sannhet. Øl er
enklere å bruke enn vin. Det er egentlig veldig få regler man skal huske og
passe på, for å få en vellykket kombinasjon med mat. Til dessert er egentlig bare tre grunnregler.
Til sjokoladedesserter passer i disse juletider en god
juleøl, men stout og bokkøl går også kjempebra.

Nå kommer vi til den vanskelige delen. Frisk frukt. Det
viktigste her, er at ølen ikke har for mye bitterhet. Så øl med lime, mynte
eller sitron er fine alternativer. Om du serverer vaniljeis sammen med frukten,
ja da er bokkøl tingen.
Helt til slutt, i disse tunge juletider med alle kaker og
tunge desserter, så behøver vi en riktig frisk og lett avslutning. Og hva
passer vel ikke bedre enn en frisk bayer sorbett?
7 dl vann
400 g sukker
300 g glykose (fås kjøpt på apoteket)
2 fl Mack Bayer
saften av 2 lime og 2 sitroner
Kok sukker, glykose og vann til sukkeret har løst seg opp.
Kjøl det litt ned og ha i sitronsaften og ølet.
Er du så privilegert å ha en ismaskin, så kjør den i maskinen ca en
time. Om du som oss andre, ikke har en sånn mekanisme, så er ballongvisp saken..
Ha hele blandingen i en bolle og sett den i fryseren. Hvert 20 minutt, tar du
den opp og visper. Når den har fått en sorbetaktig konsistens, kan den fortæres
sammen med en Mack Bayer.
Neste mandag kommer en litt større artikkel om vin og øl til
julematen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar