søndag 2. desember 2012

Vinjournalistikken er død. Leve Vinskribenten.Gammel vinjournalist


I midten av november, holdt europeiske vinbloggere konferanse i Izmir i Tyrkia. 

Under konferansen, hevdet den brittiske vinjournalisten og spaltisten i Decanter, Andrew Jefford at vinjournalistikken var død. Iallfall når man kommer til de tradisjonelle medier som aviser og magasiner. Han mener at internett og bloggerne har overtatt jobben som ”dørvoktere” og informanter om hva som forgår i vinverden. Men, det er noe han ikke opplever som ubetinget uproblematisk. Han etterlyser blant annet mer humor og mindre ærbødighet i dagens skriverier om vin.
-Langt de fleste vinnytere betrakter det som en selvfølge, at vin er tett forbundet med en viss munterhet. Men nesten alle skribentene tar vinen altfor alvorlig.
En annen av de kjente brittiske vinjournalistene og forfatteren, Tom Bruce Gardyne, er helt enig med Andrew Jefford i sin spalte i The Herald.
-Det er ikke mye humor, skriver han. Spesielt ikke på nettet der bloggerne tar seg sjøl veldig høytidelig og ikke har det minste begrep om ironi og humor.
Og jeg kan bare stille meg enig. Og kan vel si det samme om dagens ølbloggere. Av og til, og det ganske ofte, får man inntrykk at vin- og ølbloggere skriver for hverandre. Og i sin dysterhet, skapes et nytt univers med nye begreper som skal holde oss vanlige vin og ølnytere på avstand.  Det er nesten så det oser fra bloggene ”Herregud, det er ikke noe å le av. Dette er seriøst.”
Oktoberfest.
Og med disse ord, en riktig god søndag til dere alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar