
Vi alle har spekulert på et eller annet tidspunkt, hva man skal drikke til maten. Siden det nå er juletider, skal jeg prøve å komme med noen forslag til ribba, pinnekjøttet og hva vi ellers stopper i oss på juleaften.


Hva med pinnekjøtt? Den er straks vanskeligere. Personlig
vil jeg ha øl. Men, skal jeg velge en vin, så
må det nesten bli Domäne Wachau Weissenkirchen Riesling Smaragd 2011.
Denne østerrikeren er blant de som kan leve opp til pinnekjøtt.
Om det skal være
rødt, så blir det helst en Italiener.
Hvorfor ikke en Vajra Langhe Rosso 2009/2010 ?
Lutefisk er jo en av
tradisjonene til jul. Selv er jeg ikke en av lutefiskelskerne, så jeg slet litt
med å finne drikke til denne. Tradisjonen er jo øl, og da er det Mack sitt juleøl
jeg foreslår. Men, vil man prøve vin, så vil jeg foreslå den portugisiske Quinta
da Espiga 2010 til 80 kr. Ta for all del ikke feil og end opp med Quinta da
Espiga 2006 til rundt 1100 kroner.
Ellers mener jeg at Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg
Riesling Quarzit 2011 fra Nahe er et riktig bra alternativ. Dessverre er den
kun å få i bestillingsutvalget, så der handler det om å være kjapt ute.
Så til spriten. Hvilken akevitt? Jeg vet ikke, da jeg kan
overhode ingen ting om sprit. Selv drikker jeg Løitens Linieakevitt en gang i
året. Og det er til jul.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar