
Om du hadde spurt om jeg ville drikke rødvin av champagneglass, hadde jeg nok sagt nei. Det slo meg for noen dager siden, da jeg fikk seks ølglass i gave fra meg en nærstående person.
For all del, jeg har sittet ved mange kjøkkenbord på
forskjellige vinslott og gårder og drukket vin av kjøkkenglass mens vi løste
verdensproblemene. Men, jeg tror ikke jeg har vært på en profesjonell
vinsmaking hvor vinen ikke har vært servert i glass som ikke skulle få frem den
optimale duften, fargen eller smaken.
Det samme er det egentlig med øl. Glassene jeg fikk, var
Augustin fra Hadeland glassverk.
Designet av Maud Gjeruldsen Bugge og ølhunden Espen Smith. Et litt rundt
glass som er beregnet på et fyldig øl.

Joda, jeg har fått ”riktige” ølglass før. På nesten alle
vertshus i Tyskland og Belgia går de høyt opp i å servere øl i riktig glass til
de forskjellige øltypene. Men, det er en av de første gangene jeg har nytt et
glass på den måten hjemme i min egen stue.
Dette betyr ikke at jeg aldri vil sitte ved et kjøkkenbord
og drikke vin av kjøkkenglass. Heller ikke at jeg ikke vil nyte en handbayer en varm sommerdag. For
det er jo det vin og øl egentlig handler om. Nytelse sammen med venner. Men, i
blant er nytelsen det å forsterke smaken.
Og husk, vin og øl er bare landbruksprodukter på lik linje
med poteter. Bare litt morsommere. I Tromsø får man disse glassene på Kjeller 5.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar