torsdag 20. desember 2012

Norsk øl til VM i mat.



For første gangen skal man bruke norsk øl på Bocuse d´or i Lyon, i følge Horecanytt. 

Det er de små bryggeriene Nøgen Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet som får slå følge med kokkene Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan til den store matmessa Sirha som arrangers samtidig med det uoffisielle VM I kokkekunst.
Petter Nome, dirketør i Bryggeri og drikkevareforeningen, mener dette er en store annerkjennelse for norske bryggerier og norsk mat.
-Vi gleder oss til å skjenke øl til verdens fremste mat og drikke kjenner, fortsetter han.
For første gangen, blir det en felles norsk stand med målet å profilere norsk sjømat, norske råvarer og øl til toppskiktet innen gastronomi.
Det er den norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som skal i ilden i Bocuse d’Or, sammen med sin commis Julie Ekse Jensen (Renaa Restauranter). Johannessen vant Bocuse d’Or Europa i Brussel i mars, og er dermed storfavoritt før mesterskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar