For første
gangen skal man bruke norsk øl på Bocuse d´or i Lyon, i følge Horecanytt.
Det
er de små bryggeriene Nøgen Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet som får slå følge med
kokkene Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan til den
store matmessa Sirha som arrangers samtidig med det uoffisielle VM I kokkekunst.
Petter Nome,
dirketør i Bryggeri og drikkevareforeningen, mener dette er en store
annerkjennelse for norske bryggerier og norsk mat.
-Vi gleder
oss til å skjenke øl til verdens fremste mat og drikke kjenner, fortsetter han.
For første
gangen, blir det en felles norsk stand med målet å profilere norsk sjømat,
norske råvarer og øl til toppskiktet innen gastronomi.
Det er den
norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som
skal i ilden i Bocuse d’Or, sammen med sin commis Julie Ekse Jensen (Renaa
Restauranter). Johannessen vant Bocuse d’Or Europa i Brussel i mars, og er
dermed storfavoritt før mesterskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar