fredag 28. desember 2012

Høsts nyttårsdrinker.


Alle har vi vel drømt om å kunne mikse elegante drinker på en elegant måte. Men de færreste av oss kan det.En som kan, er Jesper Høst. Vinneren av den norske finalen av World Class 2012 og barsjef på No.19 i Oslo. De to nyttårsdrinkene som presenteres her, har Jesper Høst tidligere vist i Horecanytt og hvor jeg ærlig og redelig har stjålet beskrivelsen og oppskriften fra.
Den drinken jeg ble mest begeistret for, er den som skal serveres til kalde nyttårsgjester når man står ute og venter på de første rakettene. Server den rykende varm rett fra kjelen sammen med en smule appelsin og nellik.

Det du behøver til en Blazing T-10 Toddy er følgende :
* 4 cl Tanqueray Ten
* 2 cl Portvin
* 2 cl cherry brandy
* 4 cl kokende vann
* 1 ts demerarasukker
Og nå kommer arbeidet, Stikk 6-7 nellikspiker i en remse appelsinskall, og legg det i bunnen av et forvarmet brandyglass. Kok opp 4 cl vann i en kjele og tilsett 1 ts demerarasukker. Hell oppi Tanqueray Ten, portvin og cherry brandy. Hell drinken over appelsinskallet og nelliken i et brandysnifter glass, og server til forfrosne gjester. Om du har lyst til å briljere litt ekstra, sett fyr på blandingen for å karamellisere sukkeret.

Den neste drinken er noe herr Høst har kalt ”Solera Celebrations.”  Bare som en liten parentes før vi går videre. Jeg har alltid vært fasinert av navn på drinker. CC Pres, Manhattan og hvem i hule H var Tom Collins?
Iallfall, her er  Solera Celebrations.
En frisk champagnecocktail som garantert kommer til å skape stor suksess. , Du kan bruke den som aperitiff  eller til å skåle inn nyttåret.
Det du behøver er følgende:
* 3 cl Ron Zacapa 23
* 2 cl sherry
* 1 cl Grand Marnier
* Champagne eller annen musserende vin.
Hell opp Ron Zacapa, sherry og Grand Marnier i et røreglass fullt med is. Rør i ca. 15 sekunder så blandingen blir iskald. Sil over i en avkjølt champagneglass og topp opp med champagne. Klem en appelsinbåt over for å gi drinken litt mer bitter fruktighet, og slipp den oppi drinken.
Om du ikke imponerer gjestene dine nyttårsaften med dette… så er det på tide å skaffe nye gjester. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar