lørdag 22. desember 2012

Handle vin på nettet.


Det har lenge vært mulig å handle vin på nettet. Også for nordmenn. 

  Største forskjellen på å handle på nettet og vinmonopolet, er at du får mer jobb med fortolling, men du kan spare noen hundrelapper eller mer. Samt at du risikerer viner som ikke riktig lever opp til den kvaliteten du vil ha. På kvalitet er nemlig Vinmonopolet virkelig dyktige. Men, om du vil handle på nettet, så handle enten direkte fra produsent, eller fra http://www.tastespot.com som er rimelig bra innrettet på norske kunder. Sidene deres er på norsk, frakt til døra er inklusiv samt at de er en av Englands største vinimportører. En annen fordel er at du kan bestille blandede kasser.  De har først og fremst franske viner, men også et temmelig godt utvalg av oversjøiske viner.
En annen som er helt oki å handle hos, er hos den gamle fotballspilleren Michael Laudrup. www.laudrup.dk  Det er spesielt spanske viner som er dere styrke.
Men, det jeg synes er mest spennende med å handle på nettet, er å finne viner som ikke finnes på vinmonopolet, blant annet noen av Winespectators topp hundre viner som vi ikke får kjøpt her hjemme.
Om du skulle få lyst til å handle på nettet, så husk, det vil aldri lønne seg å handle en flaske av gangen, da tollgebyret er på 190 kr. Men det kan du lese mer om på www.toll.no .
Så, om jula blir kjedelig eller du skulle få shopping abstinenser, så kan du alltids kaste deg over nettet og bestille noen kasser med vin. 

2 kommentarer:

  1. Handlet nettopp på tastespot.com, var bra utvalg i forhold til før, for da var det altfor få viner. Men, tollgebyret nå er 90 kroner, ikke 190 og det ser ut som om det er fast uansett størrelsen på ordren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok, da har jeg misforstått. Tollgebyret er uansett størrelse på ordren :)

      Slett