tirsdag 25. desember 2012

Julelunsj


Egentlig er dette dagen for kaldt kilde vann, men, som de ekte nordmenn vi er med tusenårig tradisjon for å drikke jol og spise ribbe og pinnekjøtt langt ut på nyåret, så er det vel ganske enkelt. Mer øl.

Julelunsjen, som serveres langt ut på dagen, er som regel rester fra julaften. Personlig liker jeg den kalde ribba i tynne skiver med godt brød, sennep og varm rødkål. Drikket er for meg juleøl. I år er det ingen tvil, da skal det være den ufiltrerte juleølen fra Mack. Sammen med den, så veldig gjerne en linie. Etter det, gjerne en time på sofaen med juleoratoriet på passelig høyde.
Om man er lei av ølet etter gårdagens stille øvelser, så hvorfor ikke  prøve en halvtørr riesling til maten? Syren i rieslingen går helt fantastisk sammen fettet og det lyse kjøttet i ribbe. En annen fordel er at man ikke blir så ”tung” av hvitvin som av øl. Noe som gjør det meget lettere å gå tur etter lunsjen sammen med hund, barn, barnebarn eller hva man har for hånden. Når man er kommet vel hjem igjen etter sin utsvevelse i kulden, er det på tide å tenke på hva man skal drikke av musserende vin til nyttårsaften, men det kommer vi tilbake til på et senere tidspunkt.
Fortsatt en fredfylt jul til dere alle. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar