Egentlig er dette dagen for kaldt kilde vann, men, som de ekte nordmenn vi er med tusenårig tradisjon for å drikke jol og spise ribbe og pinnekjøtt langt ut på nyåret, så er det vel ganske enkelt. Mer øl.
Julelunsjen, som serveres langt ut på dagen, er som regel
rester fra julaften. Personlig liker jeg den kalde ribba i tynne skiver med
godt brød, sennep og varm rødkål. Drikket er for meg juleøl. I år er det ingen
tvil, da skal det være den ufiltrerte juleølen fra Mack. Sammen med den, så
veldig gjerne en linie. Etter det, gjerne en time på sofaen med juleoratoriet
på passelig høyde.
Om man er lei av ølet etter gårdagens stille øvelser, så
hvorfor ikke prøve en halvtørr riesling
til maten? Syren i rieslingen går helt fantastisk sammen fettet og det lyse
kjøttet i ribbe. En annen fordel er at man ikke blir så ”tung” av hvitvin som
av øl. Noe som gjør det meget lettere å gå tur etter lunsjen sammen med hund,
barn, barnebarn eller hva man har for hånden. Når man er kommet vel hjem igjen
etter sin utsvevelse i kulden, er det på tide å tenke på hva man skal drikke av
musserende vin til nyttårsaften, men det kommer vi tilbake til på et senere
tidspunkt.
Fortsatt en fredfylt jul til dere alle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar