søndag 30. desember 2012

Litt sladder og vinauksjon.


Siden det er forbudt å nyte en pipe tobakk på diverse utesteder, så hva med å nyte en pipe konjakk?  

Denne formen for å drikke konjakk kom første gangen på 1600 tallet, da pipene ble fremstilt i sølv og gull. Noe som selvfølgelig var forbeholdt adelen og de aller rikeste i befolkningen. Senere begynte man å lage konjakkpipene i glass og da ble de litt mer utbredt.
I disse dager så har konjakkpipa kommet på mote igjen. Da i form av glasspipe. Og hvorfor skal man drikke konjakk av glasspipe? I følge produsent gir den muligheten til å oppleve nyansene i konjakken på en helt fantastisk måte. For å sitere Hasse og Tage. ”Alt skal säljas med mördande reklam.” Et sett piper koster 15 pund på amazon.com .

Enda en lidelse til kan nå behandles av en smule vin. 
I følge BMC Public Health , så viser en undersøkelse spansk undersøkelse at to glass vin pr dag minsker risikoen for depresjon.  Dette gjelder kun for kvinner selvfølgelig. Menn er deprimert uansett hvor mye vin man drikker. Bortsett fra når man har nådd bunnen av flasken og sovner.
De sykdommene og lidelser som et moderat inntak av vin nå helbreder er leddgikt, hjerteproblemer, diabetes 2  og  slagtilfeller.  Kanskje derfor at pasientene på Kloster Eberbach en gang i tiden fikk fire liter vin om dagen.
Auksjonen på Christie´s
For noen uker siden, skrev jeg her på Godt Drikke om den store vinauksjonen som skulle gå av stabelen på Christie’s i London. Den to dager lange auksjonen gikk visst nok over all forventning. De klarte å selge sprit og vin for mer enn 4,2 millioner pund.  I følge visse vineksperter ble prisene presset opp av kinesiske vinsamlere.  Så det er ikke bare fabrikker og annen industri kineserne handler for tiden.
Den dyreste flaska var en Vieux Cognac Grand fine Champagne "Clos de Griffier" Café Anglais 1788 fra Tour d’Argent. Den var vurdert til 4000 pund, men gikk for nesten 18.000 pund.  Ny verdensrekord satte 12 flasker Château Cheval-Blanc 1947. De gikk for en bagatell av 126.000 pund.
Jeg regner med at det blir et muntert lag på det kinesiske kommunistpartiets neste møte når de skal åpne disse små flaskene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar